ВПЛИВ ВОЄННОГО СТАНУ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ НАВЧАННЯ ГЕОГРАФІЇ В ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ - Олексюк, Діана Андріївна (Олексюк,Д. (2025). ВПЛИВ ВОЄННОГО СТАНУ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ НАВЧАННЯ ГЕОГРАФІЇ В ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ. Бакалаврська робота, Географічний факультет. Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, 2025)
У науковій роботі досліджего вплив умов воєнного стану на організацію та ефективність навчального процесу з географії у закладах загальної середньої освіти. Обґрунтовано теоретико-методологічні засади географічної освіти в кризовий період, проаналізовано чинники, які впливають на ефективність навчання. Описано механізми адаптації освітньої системи до умов воєнного часу, охарактеризовано соціальні та навчальні втрати учнів, проаналізовано нормативно-правову базу функціонування ЗЗСО. Експериментально оцінено якість географічної освіти під час війни, розроблено практичні рекомендації щодо її вдосконалення. Робота містить узагальнення досвіду педагогів, статистичні дані та пропозиції для покращення викладання географії в умовах кризових ситуацій.
Тhe impact of martial law on the effectiveness of geography education in general secondary education institutions
Keywords: воєнний стан, ефективність освіти, географічна освіта, навчальні втрати, дистанційне навчання, заклад загальної середньої освіти, педагогічні рекомендації