Вплив рН на іонний обмін у системі CdSb-Cu2+-H2O - Сема, Оксана Василівна; Волощук, Анатолій Григорович; Kobasa, Igor (Український хімічний журнал, 2013)
Методами потенціометрії, термодинамiчного аналiзу i скануючої електронної мікроскопії дослiджено вплив рН на контактне видiлення мiдi на поверхні монокристалiв CdSb. Показано, що, можливiсть іонного обмiну в еиетемi CdSb-Сu2+-Н2О визначається кристалохiмiчним станом поверхнi напiвпровiдника і хiмiчною формою iснування іонів Cu2+ У розчинi, при цьому контактне видiлення мiдi на поверхнi електрода вібуваєтъся згiдно з реакцією: CdSb + xCu2+ = Cd1-хSЬ + xCd2+.
Keywords: контакт метал-напiвпровiдник; іонний обмін; кадмій стибід