Фестивальний туризм в Італії: сучасний стан, тенденції та перспективи розвитку - Баскакова, Катерина Алгісівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Кваліфікаційну роботу присвячено комплексному дослідженню теоретичних, організаційних та практичних аспектів розвитку фестивального туризму в Італії. У роботі розкрито сутність фестивального туризму як інноваційного напряму міжнародної індустрії гостинності, визначено специфіку фестивалю як об'єкта туристичного попиту та проаналізовано історико-економічні передумови його формування. Здійснено ґрунтовний аналіз сучасного стану та ключових тенденцій розвитку подієвого сектору Італії. Оцінено економічну й соціальну ефективність функціонування італійського ринку фестивальних послуг, а також проведено його SWOT-аналіз із визначенням сильних і слабких сторін, потенційних можливостей та загрозових чинників. У практичній частині дослідження сформульовано та науково обґрунтовано концепцію авторського фестивалю на території Італії, а також розроблено детальний ексклюзивний турпродукт (тематичний тур) на його базі із розрахунком програми та логістики. Ідентифіковано системні проблеми галузі та окреслено стратегічні перспективи розвитку фестивального туризму в Італії в умовах глобальних трансформацій ринку.
Keywords: Фестивальний туризм, подієвий менеджмент, туристичний продукт, Італія, SWOT-аналіз, інноваційні тенденції.