ФІНАНСОВІ КОМПАНІЇ НА РИНКУ НЕБАНКІВСЬКИХ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ - Третякова, Олена Василівна; Харабара, Віолетта; Грешко, Роман Ігорович (Kharabara V., Tretуakova O., Greshko R. Фінансові компанії на ринку небанківських фінансових послуг України. The XIII International scientific-practical conference “Social function of science, teaching and learning”, December 14 – 17, 2020, Bordeaux, France. Сс. 126-131, 2020)
Розглянуто розвиток небанківських кредитних установ України у посткризовий період. Досліджено діяльність кредитних спілок, кредитних компанії, юридичних осіб та ломбардів. В роботі видно, що на даний час склалися сприятливі умови для здійснення ломбардної діяльності, що проявлятиметься через подальше освоєння ними фінансового ринку України шляхом розширення своєї присутності на територіях через свої структурні підрозділи. Зроблено висновок про істотне зростання ролі небанківських кредитних установ у забезпеченні доступу населення до фінансових послуг у той період, коли банківські установи обмежують кредитування, створюючи підвищені вимоги до позичальників.
Keywords: фінансові послуги; страхові компанії; недержавні пенсійні фонди; кредитні спілки