Нормативно-правові аспекти регіонального менеджменту - Костащук, Іван Іванович; Костащук, Володимир Іванович; Бартусяк, Павло Ігорович (ФОП Жукова Ірина Віталіївна, 2023)
Вдосконалення нормативно-правової бази державного управління регіональним розвитком повинно опиратись на передовий досвід такого регулювання в світі, перш за все у країнах Європейського Союзу. Врахування цього досвіду стає необхідним в умовах вступу України до ЄС. В умовах інтеграції України до Європейського Союзу важливим напрямком розвитку вітчизняного законодавства у сфері регіонального менеджменту є його орієнтація на відповідні нормативно-правові акти країн ЄС. Тому при розробці та реалізації відповідних законодавчих та управлінських рішень необхідно вивчати досвід регіонального менеджменту в розвинених країнах перш за все Європи та Північної Америки. В роботі розкрито основні повноваження органів державної влади щодо регіонального розвитку, проаналізовано нормативно-правові акти в сфері регіонального менеджменту, а також розкрито перспективні напрямки вдосконалення нормативно-правової бази України з метою підвищення ефективності регіонального управління
REGULATORY AND LEGAL ASPECTS OF REGIONAL MANAGEMENT
Keywords: регіональний менеджмент; правове регулювання регіонального менеджменту; система регіонального управління