Дослідження програмних продуктів, їх застосування та інтеграція з BIM-технологіями - Василенко, Олександр Сергійович (My University, 2024)
Сучасне будівництво стрімко розвивається завдяки впровадженню інноваційних технологій, які забезпечують підвищення ефективності проектування, будівництва та експлуатації будівель і споруд. Одним із найважливіших досягнень у цій сфері є технології інформаційного моделювання будівель (BIM), які дозволяють створювати комплексні цифрові моделі будівель із урахуванням їхніх геометричних, функціональних та експлуатаційних характеристик. Важливим аспектом використання BIM є застосування програмних продуктів, які забезпечують розробку, управління та інтеграцію інформаційних моделей. Різноманіття програмного забезпечення для BIM дозволяє вирішувати широкий спектр завдань, від архітектурного проектування до моделювання інженерних систем і управління будівельними процесами. Успішна інтеграція цих програмних продуктів є ключовою умовою для реалізації потенціалу BIM у сучасному будівництві.
Keywords: ВІМ-технології; Програмний продукт; Цифровізація; Проєктування