Стилістичні особливості моди 60-х років: вплив соціокультурних змін на формування трендів - Вакарюк, Олександра Олександрівна (My University, 2025)
У науковій роботі «Стилістичні особливості моди 60-х років: вплив соціокультурних змін на формування трендів» досліджено взаємозв’язок між суспільними трансформаціями та естетикою моди 1960-х років. Розглянуто вплив політичних подій, молодіжних субкультур і феміністичних рухів на стиль тієї епохи. Значну увагу приділено творчості знакових дизайнерів, зокрема Мері Квант, Іва Сен-Лорана, П’єра Кардена та інших, які змінили уявлення про жіночий одяг. У практичному розділі представлено авторську колекцію одягу, натхненну модою 60-х: мінісукні, коктейльні образи та стиль baby doll. Робота демонструє актуальність ретро-мотивів у сучасному дизайні й підкреслює роль моди як дзеркала суспільних змін.
Keywords: мода 1960-х років; соціокультурні зміни і мода; вплив субкультур на стиль; дизайнери 60-х; ретро-стиль у сучасній моді