Використання LEGO технологій на інтерактивних уроках в початковій школі - Тимочко, Света Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто поняття LEGO-технологій як освітнього інструмента; описано їх теоретичні засади на інтерактивних уроках у початковій школі; визначено особливості застосування в освітньому процесі. Доведено переваги впровадження LEGO-технологій, зокрема через ефективні практичні рішення. Проведено констатувальне дослідження з учасниками— вчителями та учнями початкової школи для перевірки рівня використання LEGO-технологій. Обґрунтовано організаційно-педагогічні умови їх застосування: перша умова — розвиток готовності вчителів до використання LEGO; друга — впровадження сучасних форм і методів. Описано шляхи реалізації: методична робота та післядипломна освіта. Охарактеризовано завдання, форми і методи використання LEGO-технологій у різних предметах початкової школи.
Keywords: технології навчання; інтерактивні уроки; шість цеглинок; LEGO-технологія; LEGO; освітні технології