Географія міграцій населення України в умовах російсько-української війни - Джаман, Василь Олексійович; Джаман, Ярослав Васильович (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Інститут географії НАН України, 2023)
Розглянуті географія, масштаби і напрямки міграцій населення України у передвоєнний період (2006 – 2013 роки), період гібридної війни росії проти України (2014 – 2021 роки), період повномасштабної російсько-української війни (з 24 лютого 2022 року). Проаналізовані показники міждержавної та міжрегіональної міграцій населення. Підняті проблеми внутрішньо переміщених осіб, надання статусу тимчасового захисту громадянам України за кордоном.
GEOGRAPHY OF MIGRATION OF THE POPULATION OF UKRAINE IN THE CONDITIONS OF THE RUSSIAN-UKRAINIAN WAR
Keywords: міграція; міждержавна міграція; міжрегіональна міграція; внутрішньо переміщені особи; Україна