Аналіз туристичної інфраструктури Вінницької області та її вплив на розвиток міжнародного туризму. - Білоконь, Марія Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Дана кваліфікаційна робота присвячена всебічному дослідженню теоретико-методичних засад, сучасного стану та впливу туристичної інфраструктури на розвиток міжнародного туризму у Вінницькій області. У роботі розглянуто основні поняття, структуру та класифікацію туристичної інфраструктури, а також проаналізовано ключові чинники, що впливають на її формування та динаміку розвитку. Висвітлено роль інфраструктурного забезпечення у формуванні туристичних потоків, підкреслюючи його значення для привабливості та конкурентоспроможності дестинації. Проведено детальний аналіз сучасного стану туристичної інфраструктури Вінницької області, включаючи географію її об'єктів – транспортної мережі, засобів розміщення, закладів харчування та інформаційної підтримки. Окрему увагу приділено інвестиціям та реалізованим проєктам у цій сфері. Досліджено вплив туристичної інфраструктури на міжнародний туризм у Вінницькій області. Проведено аналіз міжнародного туристичного потоку до регіону, встановлено взаємозв’язок між рівнем розвитку інфраструктури та привабливістю області для іноземних туристів. Визначено основні проблеми та окреслено перспективи розвитку міжнародного туризму через удосконалення інфраструктурного забезпечення.
Keywords: туристична інфраструктура, Вінницька область, міжнародний туризм, туристичні потоки, транспорт, розміщення, харчування, інвестиції, перспективи розвитку.