Філософія освіти, науки та окремих її галузей. Конспект лекцій: Навч. посібник. 2-ге вид., стереотипне. - Житарюк, Іван Васильович (Видавництво "Людмила", 2022)
Пропонований посібник присвячено питанням філософії науки, філософії освіти, педагогічної філософії та філософії математики. Його зміст відповідає про-грамі курсу «Філософія науки та освіти» для педагогічних спеціальностей ВНЗ за напрямом підготовки «Математика» ОКР – магістр. У посібнику викладено загаль-ні закономірності та тенденції наукового пізнання як особливої діяльності з вироб-лення наукових знань, охоплених у їх історичному розвитку і розглянутих в істо-рично змінюваному соціокультурному контексті; головні проблеми й основні завдання філософії освіти і шляхи їх вирішення; презентовано нову галузь педа-гогічного знання – педагогічну філософію; акцентовано увагу на проблемах філо-софії математики та їх розв’язанні. Посібник адресовано студентам ВНЗ напряму підготовки «Математика», учителям загальноосвітніх навчальних закладів, аспірантам і викладачам ВНЗ.