Винуватість обвинуваченого, як обставина, що підлягає доказуванню при призначенні покарання. - Yushchyk, Olena (Чернівці, 2021)
Основною ознакою кримінального покарання є те, що воно застосовується до особи, визнаної винною у вчиненні кримінального правопорушення. На законодавчому рівні закріплюється принцип презумпції невинуватості, який полягає у тому, що особа вважається невинуватою у вчиненні правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Загалом принцип презумпції невинуватості передбачений у ст. 62 Конституції України, ст. 17 КПК України та ч. 2 ст. 2 КК України
Keywords: винуватість обвинуваченого