Совершенствование системы противопожарного мониторинга лесов путем расширения информационно-технологических возможностей современных квадрокоптеров - (:unkn) unknown (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», 2021)
Запропоновановирішенняактуальногонауково-технічногозавдан-ня: розробленняінформаційноїтехнологіїрозширенняфункціональнихмож-ливостейнеспеціалізованихбезпілотнихлітальнихапаратівзметоювдоскона-леннямоніторингулісовихтаіншихландшафтнихпожеж. Описанаінформаційнатехнологіядопоможевирішитисуперечність, щовиникламіжвисокимрівнемвитратнарозробленняйексплуатаціювисокотехнологічнихпротипожежнихзасобівтаїхнедостатньоюефективністю. Залученнядоскла-дуінформаційноїтехнологіїранньоговиявленняосередківлісовихпожежсу-часнихбезпілотнихлітальнихапаратів, заумовирозширенняїхінформаційно-технологічнихможливостей, дозволяєуфоновомурежимібездодатковихви-тратнависокотехнологічнеобладнанняотримуватиоперативнуінформаціюісвоєчасносповіщувативідповідніслужбипронебезпеку. Наведенорезультатиекспериментів, якіпроводилисяякдлясеріїстатичнихзнімків, такідлявідео-рядів