Наконечники стріл із Чорнівського городища першої половини ХІІІ ст. (археологічні дослідження 2012 р.) - Калініченко, Віталій; Пивоваров, Сергій (Чернівці, Видавництво "Прут", 2013)
Стаття присвячена аналізу предметів озброєння дальнього бою, а саме наконечників стріл, виявлених під час дослідження Чорнівського городища першої половини ХІІ ст. у 2012 р. Автори здійснюють їх типологізацію та класифікацію. Виявлені матеріали дозволяють отримати важливі дані з військово-політичної історії Буковини в цей час та зброєзнавства загалом. The article analyzes the subjects ranged weapons such as arrowheads found during the investigation Chornivka hillfort first half of the XIII century in 2012. The authors carried out their typology and classification. Identified materials yield important data on military and political history of Bukovina during this time and armament in general.
Наконечники стрел из Черновского городища первой половины ХІІІ в. (археологические исследования 2012 г.)
Arrowheads from Chornivka hillfort first half of XIII century (archeological research in 2012)
Keywords: Буковина; Чорнівське городище; наконечники стріл; озброєння; типологія; зброєзнавство