Повага до суду і суддів як соціальна та правова цінність - Ostafiichuk, Liudmyla (My University, 2016)
У статті аналізується зміст соціально-правового поняття «повага до суду і суддів». Повага до судді з боку суспільства і його структур розглядається як позитивне, доброзичливе, лояльне ставлення до органів судочинства та їх представників. Підкреслюється, що повага до суддів має поєднуватися з їх самоповагою, професіоналізмом, додержанням морально-етичних норм, враховуючи їх ставлення до учасників судового розгляду та інших громадян, повагу суддів до людської гідності.
RESPECT TO THE COURT AND JUDGES AS SOCIAL AND LEGAL VALUE
Keywords: незалежність судді; повага; повага до суду і суддів; соціальні та правові цінності; статус судді; суд