Педагогічний потенціал малої прози Євгенії Ярошинської - Дарій, Анастасія Леонідівна (My University, 2025)
Робота присвячена дослідженню творчості Євгенії Ярошинської та особливостям вивчення доробку письменниці в ЗЗСО. Розглянуто пов’язаний із Є. Ярошинською біографічний матеріал, указано на особливості життєво-творчого шляху письменниці, її педагогічної та просвітницької діяльності у зв’язках із художнім самовираженням. Здійснено поглиблений аналіз творів Є. Ярошинської для дітей (казок, оповідань, байок тощо) в аспекті тематики, ідейного змісту, художніх особливостей. Визначено методи та прийоми вивчення творів письменниці в ЗЗСО відповідно до вікових та індивідуальних особливостей учнів.
Keywords: творчість; мала проза; виховний зміст; жанрово-стильові особливості творів; проблематика; методи викладання; ЗЗСО