Вплив занять вуличною гімнастикою Street workout на показники серцево-судинної і нервово-м’язової систем у юнаків - Осадець, Микола; Євстратов, Петро Ілліч (My University, 2019)
Можна погодитись з ствердженням, що сьогодення пов’язано з новими тенденціями певною “модою” щодо рухової діяльності. Це зумовило появу нових видів спортивної спеціалізації, таких як спортивна аеробіка, спортивний танець тощо, які користуються широким попитом, особливо у молодіжної аудиторії [6]. Але не можна не звернути увагу на по-рівняно молодий само-організований напрям у фізичній культурі “Workout”. Незважаючи на те, що “Workout”не є офіційно зареєстрованим видом спорту, в офіційний список увійшов тільки у Казахстані, але вже отримав широке розповсюдження серед молоді в Україні під назвою “StreetWorkout”. Workoutвідносно новий напрямок у силових тренуваннях та фітнесі, який базується навколо тренувань з власною вагою і пропагує здоровий спосіб життя. Основною ідеєю воркауту виступає можливість отримання сильного, здорового і красивого тіла без ніяких фінансових вкладень, тобто практично будь-яка людина може досягти модельної зовнішності без відвідування фітнес клубів, не витрачаючи гроші на біодобавки і не слідуючи строгим дієтам. Головне, часті та регулярні тренування на свіжому повітрі.
Keywords: Серцево-судинна система; Тонус м’язів; Тепінг-тест; Sreetworkout