ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ МЕДІАГРАМОТНОСТІ НА УРОКАХ ГЕОГРАФІЇ: ТЕОРЕТИЧНИЙ ТА ПРАКТИЧНИЙ АСПЕКТ - Петраніч, Христини Олександрівни (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
У науковому дослідженні обґрунтовано теоретико методологічні засади формування медіаграмотності на уроках географії; охарактеризовано загальні підходи до медіаграмотності в природничій освітній галузі; висвітлено особливості впровадження медіа та картографічної грамотності на уроках географії; охарактеризовано основні аспекти формування медіаграмотності при вивченні географії; експериментально перевірено дієвість запропонованої технології формування медіаграмотності при вивченні географії в закладах загальної середньої освіти; визначено приорітетні напрями розвитку та умови впровадження медіаграмотності в закладах освіти України.
Keywords: медіаграмотність, уроки географії, медіаосвіта, підходи в освіті, заклад загальної середньої освіти, технології формування медіаграмотності