ОСОБЛИВОСТІ ДІАГНОСТИКИ ТА ДІЄТОТЕРАПІЇ У РЕАБІЛІТАЦІЇ ХВОРИХ НА НЕАЛКОГОЛЬНИЙ СТЕАТОГЕПАТОЗ - Kozik, Nataliia; Stratiichuk, Nataliia (Чернівці: Чернівецький національний університет, 2022)
Робота присвячена дослідженню розвитку, діагностики та відновлення пацієнтів із неалкогольним стеатозом печінки - неалкогольною жировою хворобою печінки (НАЖХП), Комбінація інтервальної дієти з гепатопротективною фітотерапією для таких хворих дозволяє ефективно знизити ІМТ, FLI та ОТ, а також масу тіла, рівень цукру крові та зменшити дозу чи відмовитись від інсулінотерапії.
Keywords: стеатогепатоз; жирова дистрофія печінки; неінвазивні методи дослідження функцій печінки; лікувальна дієта; фітотерапія