Жіночий гарнітур "Зимова казка" - Андрич, Анатолій Сергійович (My University, 2025)
У науково-творчій роботі «Жіночий гарнітур "Зимова казка"» досліджено естетичні, стилістичні та технологічні аспекти створення сучасних ювелірних прикрас у контексті європейських і українських традицій. Проаналізовано художні особливості стилів ар-нуво та арт-деко, їхній вплив на формування ювелірного мистецтва з кінця ХІХ до початку ХХІ століття. Особливу увагу приділено порівняльному аналізу технік, матеріалів та стилістичних рішень у європейських і вітчизняних ювелірних виробах. У практичній частині розглянуто авторський проєкт кольє «Блакитна симфонія» як центральний елемент гарнітуру, в якому поєднано сучасні матеріали та класичні мотиви, що символізують зимову тематику. Робота спрямована на збереження та інтерпретацію національних традицій у сучасному ювелірному дизайні, а також демонструє творчий підхід до розробки декоративних аксесуарів з високою художньою цінністю.
Keywords: ювелірне мистецтво; ювелірні прикраси; декоративно-прикладне мистецтво; жіночий гарнітур