Інтелектуальні геоінформаційні системи. Частина 2 / М.В. Талах, С.Ю. Павчук, В.В.Івашко – Чернівці: Технодрук, 2023. – 312. - Талах, Марія Віталїївна; Павчук, Сергій Юрійович; Івашко, Віктор Вікторович (Технодрук, 2023)
Навчальний посібник призначений для студентів, що навчаються за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки», освітньо-професійна програма «Інтелектуальний аналіз даних в комп’ютерних інформаційних системах» за першим (бакалаврським) освітнім рівнем та всіх бажаючих. У посібнику викладено важливі теми з геоінформатики та геопросторового аналізу. Книга містить важливих тем з геоінформатики та геопросторового аналізу, таких як картографічна алгебра та класифікація, аналіз геопросторових даних, візуалізація геопросторових даних, створення веб-додатку за допомогою GeoDjango, обробка великих зображень у ГІС та паралельна обробка даних у ГІС.
Повна версія навчального посібника розміщена на сторінці курсу на платформі електронного навчання Moodle
Keywords: геоінформаційні системи, ГІС, геопросторові дані