Опис планових деформацій русла р. Прут за період з середини ХІХ ст. до початку ХХІ ст. в межах Чернівецької області - Гуцул, Сусанна Вікторівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У цій бакалаврській роботі досліджено фізико-географічні умови, гідрологічний режим, планові деформації русла річки Прут на території Чернівецької області за період з 1863-2024 років. Використано історичні карти, космічні знімки та сучасні ГІС-технології для детального вивчення планових деформацій русла. Результати дослідження вказують певні зміни руслових процесів річки Прут.
Description of the planned deformations of the Prut River bed for the period from the mid-19th century to the beginning of the 21 century within the Chernivtsi region
Keywords: річка Прут; фізико-географічні умови; гідрологічний режим; антропогенний вплив; деформації русла; історичні карти; космічні знімки; ГІС- технології; управління водними ресурсами; екологічний баланс; Чернівецька область