ПІДСТАВИ НАДАННЯ ПУБЛІЧНО-ВЛАДНИХ ПОСЛУГ ПЕВНИХ ВИДІВ - Kovbas, Ihor (Видавництво “Рута”, 2009)
Самоврядні (громадські) публічно-владні послуги, хоча і надавалися протягом багатьох років органами місцевого самоврядування, є новою сферою для дослідження, якій надавалося мало уваги. Найбільш значним і актуальним завданням у цій сфері є розмежування самоврядних послуг як публічно-владних від послуг, що надаються комунальними підприємствами, установами й організаціями, які за своєю сутністю є також публічними, але позбавлені владного характеру та закріплення статусу перших у спеціальному законі.
Keywords: надання публічно-владних послуг; Демократизм політичної системи; Забезпечення прав і свобод людини і гро- мадянина; держава; ході індустрі- алізації; колективізації