Проблемні моменти підготовки та становлення фахівців за спеціальністю “193 - геодезія та землеустрій”. - Беспалько, Руслан; Гуцул, Тарас Володимирович; Казімір, Іван (Технічні науки та технології, 2021)
Освіта у сфері землеустрою набирає популярності. Вважається, що в середньому підготовка фахівця займає 15 років. Протягом працездатного віку він змушений повторно навчатися від 4-8 разів (у тому числі перекваліфікації). За останні два десятиріччя відбувся розрив зв’язків циклу «наука – освіта – виробництво». Невідповідність ринкуосвітніх послуг та ринку праці призводить до того, що підготовлені спеціалісти стають непотрібними або викону-ють малокваліфіковані роботи. Розглянуто процес формування спеціаліста в трьох логічно пов'язаних аспектах: освітньому, науковому та ви-робничому. Наведено проблемні моменти при підготовці та становленні фахівців за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій». Запропоновано варіанти їх вирішення. Стаття є оглядовою.
PROBLEM MOMENTS OF TRAINING AND FORMATION OF SPECIALISTS IN SPECIALTY 193 «GEODESY AND LAND MANAGEMENT»
Keywords: геодезія; ГІС; освіта; наука; землеустрій; навчальний процес