ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНА НОМЕНКЛАТУРА АФРИКИ (берегова лінія) - Кирилюк, Сергій Миколайович; Холявчук, Дарія Іванівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2022)
У навчальному посібнику розглядаються питання фізи-ко-географічної номенклатури Африки в розрізі берегової лінії (моря, затоки, протоки, півострови, острови й архіпела-ги). Описано їхню історію та природу – тектоніку, геологію, клімат, органічний світ (грунти, рослинність і тваринний світ). Видання ілюстровано історичними, геологічними та кліматичними картами. Для студентів географічних факультетів.
Навчальний посібник
Keywords: Африка; фізико-географічна номенклатура; острови; півострови; затоки; протоки; моря