Формування у молодших школярів мотивації до здорового способу життя засобами хореографії - Пастушок, Іван Леонідович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі здійснено аналіз поглядів науковців на проблему формування мотивації до здорового способу життя; описано психолого-педагогічні аспекти формування мотивації до здорового способу життя в учнів молодшого шкільного віку; представлено результати констатувального дослідження стану сформованості мотивації учнів до здорового способу життя; розкрито потенціал хореографії як засобу здоров’язбереження молодших школярів; обґрунтовано особливості формування мотивації до здорового способу життя через залучення молодших школярів до гурткової діяльності хореографічного спрямування та інтеграцію хореографічних елементів в освітній процес початкової школи.
Keywords: мотивація; здоров’я; здоровий спосіб життя; молодший шкільний вік; здоров’язбереження; хореографія; гурткова діяльність