Правові аспекти діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. - Krainii, Pavlo; Kravets, Alina (Технодрук, 2021)
Державні органи як провідники державної влади створюються з метою вирішення життєво важливих проблем та функціонують у рамках визначених законодавством повноважень, що у кінцевому результаті впливає на реалізацію основних прав і свобод людини у правовій державі. Тому важливим залишається питання визначення правового статусу державного органу. У такому контексті істотним є не місце органу в ієрархії, а зміст його повноважень та особливості компетенційних зв’язків з іншими органами. У зв’язку із прийняттям Концепції формування системи безоплатної правової допомоги в Україні, схваленої Указом Президента України від 9 червня 2006 р, а також прийняттям Закону про «Безоплатну правову допомогу» від 02.06.2011 з’являються нові державні органи, а саме Центри з надання БВПД.
Keywords: безоплатна правова допомога; державний орган; орган публічної адміністрації