ПРОФІЛАКТИКА ДЕВІАНТНОЇ ПОВЕДІНКИ У ПІДЛІТКІВ З СІМЕЙ ІЗ НАРКОТИЧНОЮ ЗАЛЕЖНІСТЮ - Турко, Ангеліна, Василівна (My University, 2023)
В науковій роботі досліджено профілактику девіантної поведінки серед підлітків із сімей з наркотичною залежністю. Визначено поняття девіантної поведінки та її види, охарактеризовано соціальну профілактику девіантної поведінки серед підлітків, здійснено аналіз програм надання соціальних послуг наркозалежним категоріям на базі Чернівецького благодійного фонду «Нова сім’я». Досліджено профілактику девіацій серед підлітків, охарактеризовано особливості підлітків, батьки яких мають наркотичну залежність, представлено результати опитування щодо визначення рівня знань та навичок ведення безпечної до залежностей поведінки серед підлітків, проаналізовано профілактичні тренінгові програми девіацій у підлітків, які впроваджує на базі свого фонду «Нова сім’я».
Keywords: девіантна поведінка; профілактика; підлітки; сім’я з наркотичною залежністю