Галушка З. І., Поченчук Г. М. Економічна теорія : навч. посіб. - Галушка, Зоя Іванівна; Поченчук, Галина Михайлівна (Чернівецький національний університет, Київський національний університет ім. Т. Шевченка, 2026)
Пропоноване видання базується на аналізі сучасних наукових підходів до дослідження економічних процесів і явищ. Особливу увагу приділено визначенню економічних категорій, законів, а також форм і методів регулювання сучасної економіки. Посібник забезпечує логічну послідовність освоєння матеріалу, охоплюючи загальні принципи функціонування економіки, механізми ринкової взаємодії, макроекономічні закономірності та показники розвитку національної економіки, а також особливості світового господарства. До кожної теми розроблено комплекс практичних завдань – від аналізу змісту ключових економічних категорій до обґрунтування основних закономірностей і тенденцій розвитку економічних процесів як в Україні, так і у світовій економіці.
Keywords: економічна теорія як наук, прроблеми економічного вибору, економічні системи. ЦСР, глобальні тренди економічного розвтку