Регіональні особливості розвитку міжнародного туризму в Україні в умовах російської агресії - Костащук, Володимир Іванович (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Інститут географії НАН України, 2023)
У доповіді розкрито особливості розвитку організованого міжнародного туризму в регіонах України в умовах агресії російської федерації. Для дослідження впливу регіонів України на розвиток міжнародного туризму використовується коефіцієнт територіальної концентрації міжнародного туризму. На основі проведених досліджень виокремлено, регіони які мають найбільший та найменший вплив на формування міжнародних туристичних потоків, проаналізовано динаміку розвитку міжнародного туризму в Україні в період 2015-2019 років, який охоплює показники розвитку в допандемійний період.
REGIONAL FEATURES OF THE DEVELOPMENT OF INTERNATIONAL TOURISM IN UKRAINE IN THE CONDITIONS OF RUSSIAN AGGRESSION
Keywords: міжнародний туризм; територіальні відмінності; коефіцієнт концентрації