Підлісний О.Г. Безпекове співробітництво України та Італії - Підлісний, Олександр Геннадійович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто безпекове співробітництво України та Італії в контексті сучасних міжнародних викликів і трансформаційних процесів. Визначено теоретико-методологічні основи дослідження взаємодії держав у сфері безпеки, охарактеризовано історичні етапи розвитку українськоіталійських безпекових відносин, проаналізовано нові формати партнерства після початку повномасштабної війни в Україні. Особлива увага приділяється військово-технічній, антикризовій та гуманітарній співпраці сторін, а також перспективам її подальшого поглиблення.
Keywords: Україна; Італія; безпека; співробітництво; партнерство