ЛЕСЯ УКРАЇНКА У ВЗАЄМИНАХ ЗІ СТУДЕНТАМИ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ - Меленчук, Ольга (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021)
У статті розкрито факт знайомства студента філософського факультету Чернівецького університету Миколи Харжевського (1879 - 1907) з видатною українською поетесою Лесею Українкою, яке відбулося у гірському селі Буркут. А також причетність Миколи Харжевського та інших студентів філософського факультету Чернівецького університету - Василя Сімовича, Платона Лушпинського, членів академічного товариства "Молода Україна", до проведення літературного вечора у Народному домі 22 травня 1901 року на честь перебування Лесі Українки на Буковині.
Keywords: Чернівецький університет; святковий; Микола Харжевський; Василь Сімович; учительська семінарія; студенти; вечір