КЛІПОВІЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ ЯК НОВІТНЯ ТЕХНОЛОГІЯ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОГО ВПЛИВУ НА СУСПІЛЬСТВО - Чаплак, Ян; Ілюк, Михайло; Лясковська, Христина (Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2021)
Особливо на теренах нестабільних суспільств такий процес досить важко контролювати та, в кінцевому результаті, «кліпова хаотичність» може перерости в процес «кліпової хаотизації» (постійне зростання безладу) [5]. І це призводить до того, що стає неможливим контроль такої штучно створеної хаотичності інформаційнокомунікативних потоків цифрового світу. Тому, на нашу думку, є досить актуальним є дослідження процеси кліповізації загальнолюдської культури тому, що ці процеси стали основним важелем впливу на теренах цифрового світу та не завжди є екологічними.
Keywords: кліповий, кліповізація, інформаційни простір, маніпуляція