Конституційна скарга та особливості реалізації права на правову допомогу в Україні - Юрійчук, Ілля Васильович (Підприємництво, господарство і право, 2017)
У статті досліджується питання про правову природу інституту конституційної скарги в Україні, внесеного змінами до Конституції України та іноземний досвід у її запровадженні. Розкриваються питання особливостей реалізації права на правову допомогу в конституційному провадженні з розгляду конституційних скарг та перспективи запровадження їх в українське законодавство.
Keywords: верховенство права; конституційна скарга; право на правову допомогу; захист прав людини; конституційне провадження