Гідрологія гірських областей - Костенюк, Людмила Володимирівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
У навчально-методичному посібнику розглянуто питання, які стосуються закономірностей та особливостей гідрологічного режиму гірських річок. Подано коротку характеристику фізико-географічних умов гірських територій України, їх річкових басейнів. Висвітлено особливості джерел живлення річок гірських регіонів і закономірності формування водного балансу гірських водозборів. Для студентів географічних факультетів, зокрема спеціальності 103 «Науки про Землю».
Навчально-методичний посібник
Keywords: руслові процеси; гідрологічний режим; циклічні зміни водності; річкові системи; річки Українських Карпат; південно-східний регіон Українських Карпат