Чи потрібна державна підтримка локальним медіа? - Василик, Любов Євгенівна (ІДПО: https://idpo.org.ua/articles/4255-chi-potribna-derzhavna-pidtrimka-lokalnim-media.html?fbclid=IwAR1kEmzCGJ8gM2a1-Hx9XKGq522bdSt3jU9XXX4YyzU31HKXmduYO-wMYfo, 2021)
Питання риторичне, адже після роздержавлення друковані ЗМІ опинилися перед проблемою виживання. Тим більше вона поглиблюється через загальну тенденцію – щорічний спад тиражів. Як наслідок, невеликі друковані видання в малих містечках нині в жорсткій рецесії. Частина з них уже закрилася, частина – на межі банкрутства. Шкода, адже саме “районки”, як єдине джерело місцевої інформації, надають контент, який загальнодержавні ЗМІ ніколи не запропонують. Тож їм життєво необхідна допомога для розвитку!
Keywords: локальні медіа, криза друку, державна підтримка, інформаційна безпека