ПОГЛИБЛЕНЕ ВИВЧЕННЯ РОБОТОТЕХНІКИ У ШКОЛІ ВПРОВАДЖЕННЯМ ВИБІРКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ КУРСІВ - Yashan, Bohdan; Melnychuk, Liliia; KONDUR, OKSANA (Освітні обрії, 2022)
У статті на основі аналізу модельних навчальних програми з інформатики для 5–6 класів, рекомендованих Міністерством освіти і науки України, визначено місце теми "Робототехніка" у шкільному курсі інформатики НУШ. Обґрунтовано актуальність запровадження вибіркового інтеграційного курсу "Основи робототехніки". Запропоновано розроблений та апробований курс з основ робототехніки на базі конструкторів серії RoboKit, який спрямований на: формування базових знань і навичок учнів з метою полегшення подальшого вивчення мов програмування, їх застосування; розвиток здібностей до дослідницької, аналітичної роботи, експериментування, критичного мислення; розвиток в учнів відповідальності, терплячості, організованості, посидючості та інших позитивних якостей особистості.
IN-DEPTH STUDY OF ROBOTICS IN SCHOOL BY IMPLEMENTATION OF ELECTIVE COURSES
Keywords: навчальна робототехніка; конструктори; навчальна програма; інформатика; Нова українська школа