Чернівецька школа вивчення традиційних сюжетів і образів у контексті сучасної української компаративістики - Паранюк, Дан; Дзик, Роман; Червінська, Ольга (Чернівецький нац. Ун-т, 2025)
Сучасна українська компаративістика відзначається широкою палітрою методологічних підходів, які на цьому етапі навряд чи можуть бути впорядковані в рамках єдиної класифікації. Однак певний часовий проміжок, що минув від нового витка розвитку компаративістики в Україні на межі ХХ– ХХІ ст., зумовленого зникненням ідеологічних перепон і засвоєнням раніше недоступних світових здобутків у цій сфері, дозволяє констатувати формування трьох найпомітніших дослідницьких осередків у вітчизняному порівняльному літературознавстві вказаного періоду: київського, тернопільського і чернівецького.
Keywords: компаративістика, традиційні сюжети, традиційні образи; компаративістика, традиційні сюжети, традиційні образи