Екранізації творів світової літератури ХІХ ст. : метод. реком. - Нікоряк, Наталія; Сажина, Алла (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2023)
Пропоноване видання з курсів «Історія зарубіжної літератури ХІХ ст.», «Кіноінтерпретаціı̈ літературних творів», «Методика викладання зарубіжноı̈ літератури у ЗЗСО», «Література в системі мистецтва» ознайомлює з різними екранізаціями творів класиків світового письменства. Міждисциплінарний підхід сприяє опануванню новітніх методик дослідження літературного й кінематографічного тексту, допомагає виробити цілісне уявлення про літературний процес і вагоме місце кіноінтерпретацій у ньому. Для студентів, аспірантів гуманітарних спеціальностей.