Вплив самооцінки особистості на вибір професії та адаптацію до навчання у закладах вищої освіти - Karmaliuk, Sergii; Сенчонок, Юлія (Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2021)
Розглянуто проблему професійного самовизначення молодих людей у контексті вибору майбутньої професії. Результати дослідження дали змогу оцінити рівень адаптованості першокурсників до нових умов навчальної діяльності та нового колективу, також вдалось визначити, які фактори сприяли вибору майбутньої професії. З’ясовано проблему соціальних факторів як важливого чинника кар’єрних орієнтацій. Розглянуто ключові підходи до питання вибору майбутньої сфери професійної діяльності на базі особистісних характеристик студентів-першокурсників.
THE INFLUENCE OF PERSONAL SELF-ESTEEM ON THE CHOICE OF PROFESSION AND ADAPTATION TO STUDY IN HIGHER EDUCATION INSTITUTIONS
Keywords: адаптація, професійне самовизначення, самосвідомість, самооцінка, здібності, кар’єра. adaptation, professional self-determination, self-awareness, self-esteem, abilities, career.