Географічні особливості міжнародної співпраці в напрямку охорони довкілля (на прикладі НПП "Вижницький") - Чорнейчук, Василь Юрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Досліджено географічні, транскордонні та природоохоронні аспекти міжнародної співпраці Національного природного парку «Вижницький» як об’єкту природного заповідного фонду України. Проаналізовано історію міжнародних зв’язків Парку, основні напрямки співробітництва установи і нормативно правові документи, які регулюють дану діяльність. Вивчено головні напрямки збереження природного середовища у частині виконання міжнародних природоохоронних зобов’язань України (конвенції, природоохоронні списки) та пріоритетні програми і концепції розвитку національного парку.
Geographical features of international cooperation in environmental protection (case study of National Nature Park "Vyzhnytskyi")
Keywords: міжнародне співробітництво; природно-заповідний фонд; довкілля; транскордонне положення; смарагдова мережа; концепція; проект; програма