Програма підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів фахової передвищої та вищої освіти з викладання дисциплін англійською мовою «Науково-методичний семінар-практикум «Загальна теорія і методика викладання фахових дисциплін англійською мовою». - Maniutina, Olena (My University, 2020)
Внаслідок змін до законодавства, уведення нових державних стандартів середньої та вищої освіти зростатиме рівень во¬лодіння іноземною мовою/мовами абітурієнтів, студентів, що, у свою чергу, сприятиме підвищенню їхньої здатності до інтеграції у відповідне мовне середовище та конкурентоспроможності на ринку праці. Іноземна мова – дисципліна, загальною метою якої є формування у студентів навичок, які забезпечать їхнє ефективне функціонування в культурному розмаїтті професійного середовища завдяки розвиненій іншомовній компетентності для інструментального застосування. Цей документ визначає основні засади внутрішньої політики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (далі – Університету) щодо підтримки розвитку та застосування іноземних мов на основі плану стратегічного розвитку Чернівецького національного університету, прихильності до інтеграції та глобалізації країни та регіону, підтвердженого Європейського і зовнішньополітичного вибору, визнання вищої освіти двигуном соціальної трансформації, а іноземні мови – засобом приєднання до європейського наукового та професійного простору.
Keywords: вивчення іноземних мов; ESP; підвищення кваліфікації