Структурні, словотвірні та етимологічні особливості англомовних термінів інфекційних хвороб. - Суродейкіна, Тетяна Валеріївна; Ліннікова, Вікторія Олександрівна; Рак, Олександр; Войткевич, Ніна (Молодий вчений, 2023)
Статтю присвячено аналізу особливостей словотворення та етимології англомовної терміноло- гії інфекційних хвороб. Її характерними особливостями є системність, дефінітивність, незалежність від контексту, точність, однозначність, відсутність синонімів, експресивна нейтральність, евфонія. Досліджу- вана термінологія майже повністю побудована на іменниковій основі (93%), тобто її склад є переважно субстантивним, оскільки однією з основних функцій терміна є номінативна. Переважна більшість ана- лізованих термінів запозичені або утворені на базі класичних мов (грецької та латини), які становлять 50,5% досліджуваних термінів, 40% з них мають мішане походження (також переважно греко-латинське), на третьому місці елементи власне англійського та германського походження (8,2% в сумі).
Keywords: термін, медична термінологія, інфекційні хвороби, термінотворення, етимологія