Культурний туризм Японії: особливості, сучасні тенденції та перспективи розвитку. - Пастернак, Ангеліна Ігорівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
У роботі проведено комплексне дослідження особливостей та перспектив розвитку культурного туризму в Японії. Розкрито теоретичні підходи до визначення ролі культурної спадщини у формуванні міжнародної туристичної привабливості країни. Проаналізовано сучасний стан туристичних ресурсів Японії, зокрема поєднання об’єктів традиційної культури та сучасних креативних індустрій. Особливу увагу приділено стратегічному аналізу (SWOT та PEST) культурного середовища та оцінці інструментів «м’якої сили», що використовуються для популяризації Японії на світовому ринку. Підсумком роботи є розробка проекту авторського культурного туру, що включає детальне планування маршруту, логістику та фінансове обґрунтування.
Keywords: Міжнародний туризм, культурний туризм, Японія, культурна спадщина, «м’яка сила» (Soft Power), попкультура, стратегічний аналіз.