MODERN ASPECTS OF TEACHING THE DISCIPLINE "CIVIL PROTECTION" IN HIGHER EDUCATION INSTITUTIONS OF UKRAINE - Романів, Людмила Вікторівна (CONTEMPORARY TECHNOLOGIES IN THE EDUCATIONAL PROCESS : Series of monographs Faculty of Architecture, Civil Engineering and Applied Arts Katowice School of Technology, Monograph 40 ; Edited by Magdalena Wierzbik-Strońska, Galyna Buchkivska. Publishing House of Katowice School of Technology, 2020. – с.332-337, 2020)
На сьогоднішній день значної актуальності набуває створення системи безпеки життя і діяльності людини в умовах подальшої глобалізації економіки та розвитку науковотехнічного прогресу. Серед шляхів вирішення цього завдання особливе місце посідає формування високої внутрішньої культури населення і, насамперед, молоді, що визначається, головним чином, рівнем освіти з питань безпеки та захисту населення, оскільки рівень суспільства значною мірою залежить саме від якості освіти у цій сфері. Тому в умовах сьогодення зростає роль циклу дисциплін, які навчають правильній поведінці людини в навколишньому середовищі, вмінню ідентифікувати та уникати небезпек, приймати вірне рішення щодо поведінки у ситуаціях, що можуть бути небезпечними для людського життя.
Keywords: цивільний захист, безпека, небезпека