Бар’єри, виклики та принципи ефективної реалізації STEM освіти в Україні - Byrka, Marian (Наукові записки Малої академії наук України, 2018)
У статті уточнено сутність поняття «STEM-освіта», її цілі та очікувані результати для системи освіти. Проаналізовано нормативно-правове забезпечення й виокремлено бар'єри і виклики на шляху успішного впровадження STEM-освіти в Україні. Виділено й обґрунтовано дванадцять принципів ефективної реалізації STEM-освіти у загальноосвітніх навчальних закладах в аспектах визначення: мети і завдань, діяльності учнів, змісту освіти та організації освітнього процесу
Keywords: STEM-освіта, поняття, цілі і очікувані результати, правова база, бар'єри і виклики, принципи ефективної реалізації