Гістологія: навчально-методичний посібник - Khudyi, Oleksii; Vasina, Liliia (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019)
Проаналізовано сучасні дані щодо морфофункціональних особливостей клітинних типів та утворених з них тканин, гістогенезу як комплексу координованих у часі і просторі процесів проліферації, диференціації, детермінації, інтеграції клітин, механізмів гомеостазу і тканинної регуляції, вікової динаміки тканин, закономірностей реактивності, адаптивної мінливості, регенерації клітин і тканин за дії несприятливих екологічних факторів і в екстремальних умовах функціонування та розвитку. Дано методичні рекомендації щодо проведення лабораторної роботи, наведено контрольні запитання, завдання, ситуаційні задачі.
Keywords: гістологія; навчально-методичний посібник