ПОНЯТТЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ МІЖНАРОДНОГО ДОГОВОРУ В ПРАЦЯХ І. І. ЛУКАШУКА - Яремчук, Віталій Валерійович (Право і суспільство, 2019)
У статті проаналізовано науковий доробок відомого вітчизняного вчено- го-міжнародника Ігоря Івановича Лукашука щодо права міжнародних дого- ворів, визначено особливості його наукових підходів. Окрема увага автором приділена аналізу прогресивних думок І.І. Лукашука щодо права міжнарод- них договорів та досліджено формування поглядів вченого в часовому роз- різі. Вчений визначав «договір» як основоположний акт у найбільш істотних та життєво важливих сферах державних взаємовідносин. Констатовано, що від- повідно до аналізу практики важко встановити будь-які обмеження щодо змісту та кількості учасників міжнародного договору, а найбільшого поширення вони набувають у політичній та економічній сферах. Автором також проаналізовано поняття міжнародного договору як єдиної системи взаємопов’язаних норм, яка повинна розглядатися як ціле, де всі поста- нови та вимоги носять для сторін обов’язковий характер.
Keywords: Віденська конвенція про право міжнародних договорів, док- трина, Віденська дипломатична конференція, кодифікація