СТВОРЕННЯ ЗДОРОВ’ЯОРІЄНТОВАНОГО ШКІЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА ЯК АКТУАЛЬНА ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Палічук, Юрій; Вілігорський, Олександр (Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, 2021)
Стрімке погіршення стану здоров’я підростаючого покоління в останні роки стає загрозою для прогресивного розвитку країни. І хоча освітня функція школи, як і раніше, залишається провідним аспектом її діяльності, реалії сьогодення все більше підводять дослідників до необхідності враховувати вплив освітнього середовища на формування, збереження та зміцнення здоров’я шкільної молоді.
Keywords: здоров’я, здоров’яорієнтоване шкільне середовище, вчитель, школа.