Мистецька культура як контекст взаємодії екзистенційно-антропологічних і сакральних цінностей - Горохолінська, Ірина (My University, 2021)
Авторка статті здійснює ретроспективний аналіз взаємодії релігійних та позарелігійних інтенцій формування феноменів мистецької творчості як особливого шляху утвердження в царині естетики тяжіння до синергії світських і релігійно вмотивованих елементів ціннісної свідомості.
Keywords: мистецтво; сакральне; світське; естетика; синергія світського і релігійного